Storstädning – En komplett rengöring av hemmet

När du flyttar in i en ny bostad, måste du rengöra den ordentligt så att du kan försätta huset i det skick som du själv väljer. Mestadels av tiden, är det mycket svårt för dig att komma till nya bostaden innan dina saker anländer så tvingas du att rengöra runt dem. Det finns flera saker att tänka på när man ska utföra en storstädning.

Hur man genomför en komplett storstädning vid inflyttning

Du kan börja med köket eftersom det är den viktigaste delen av ett hus. När du gör en rengöring vid inflyttning, behöver du olika rengöringsmedel för olika områden. Kontrollera att du har rengjort köksgolvet. Även om de tidigare ägarna sanerade innan de flyttade ut, måste du ändå rengöra lite själv.

Rengör vitvaror med bakpulver

Nu kan du gå till apparaterna. Du kan använda rengöringsmedel som bakpulver, eller rengöringspasta och en bra trasa att skrubba med. Välj inte ett tungt material eftersom du inte vill repa dina apparater. Använd ugnsrengöring för att rengöra inuti ugnen och lite fettlösande medel på ugnsgallret. En komplett rengöring vid inflyttning innebär att ta bort allt i kylskåpet och rengöra dem separat. Dessa inkluderar hyllor, lådor och papperskorgar. Se till att kylen är urkopplad innan du rengör den. Flytta den från väggen för att rengöra alla sidor, lämna sedan det öppet för att torka och lufta.

För köksskåp och garderober, använd milda rengöringsmedel för delarna på insidan och vara försiktig om de är målade eller fodrade. Om inte, se till att du placerar dem väl så att dina maträtter eller kläder arrangeras väl och i en god miljö. De flesta garderober och skåp är gjorda av trä så använd trä rengöring till dörrar och de bästa delarna, eftersom normala rengöringsmedel kan fukta träet och få den att lukta. I de fall där köksluckorna har fettfläckar, rengör med en blandning av bakpulver och vatten. När du utför en storstädning, se till att dina fönster är öppna för ventilation och borttagning av gamla lukter.

Klorfritt blekmedel

För diskbänkar och handfat, kan du använda ett klorfritt blekmedel för att rengöra dem. Det är bara att blanda blekmedel och vatten i en sprayflaska, spraya in på diskbänken och låt det verkar ett tag. Lägg även pluggarna i blekmedel och skölj diskbänken ordentligt för att avlägsna alla spår av blekmedel. När du fortfarande kan känna lukten av odör vet du att din städning inte är komplett. I sådana fall kan du hälla en blandning av bakpulver och vatten i avloppet och låta det verka i några minuter.

Storstädningen vid inflyttningen är klar inte om du inte har skrubbat dina väggar och golv. Detta är det sista och lättaste stället att rengöra eftersom allt du behöver är vatten, trasa, mopp och tvål. Dammsug mattor eller så kan du välja att köpa dina egna mattor och måla dina väggar i en valfri färg.

Kontakta oss för städhjälp i Umeå med din storstädning!