Stopp i diskhon? Så löser du proppen med smarta reningslösningar

Har du stopp i diskhon? Att ha en diskho som fungerar ordentligt är en av de väsentliga sakerna vi ibland tar för givet. Ibland byggs hår, fett och annat skräp upp i dina rör vilket får ditt vatten att dränera långsamt eller sluta att dränera helt. Vad gör du när det händer? Innan du tar upp telefonen för att ringa en rörmokare, prova några av dessa reningslösningar.

Bästa avloppsreningsmetoderna för din igensatta diskho

Bakpulver och ättika

Tro det eller ej, det här gamla husmorstricket är användbart för mer än att bara göra pappers-vulkaner explodera. Den kemiska reaktionen mellan de två komponenterna kan hjälpa till att avlägsna allt som är igensatt i dina rör. Vid större stopp kan det dock inte vara mycket kraftfullt, men det kommer att fungera för små stopp i rören och det är också ett billigt alternativ.

Kemiska rengöringsmedel

Dessa rengöringsmedel kan komma i antingen en fast eller flytande form. De kan också innehålla blekmedel eller lut. Kemikalierna löser upp ämnen som hår eller fetter som orsakat uppbyggnad. Vattnet tvättar sedan partiklarna genom avloppssystemet. Kemiska rengöringsmedel kan hittas nästan var som helst där rengöringsmedel säljs och är relativt lätta att använda. Men de kan vara mycket farliga, så använd dessa med försiktighet. De kan skada din klädsel eller området runt ditt handfat. De kan också skada ögonen, huden och andningsorganen. Var noga med att följa alla anvisningar på etiketten och använd handskar eller annan skyddsutrustning.

Rengöringsverktyg för stopp i diskho

Det finns en mängd olika verktyg på marknaden som kan hjälpa dig med stopp i diskhon. En rörmokarorm är en spolad kabel eller fjäder som roterar ner i avloppet för att lossa allt som fastnat. Rörmokarorm och andra typer av verktyg är bra för att avlägsna fasta föremål och för att nå längre in i avloppet. Men de kan vara dyra att köpa eller hyra och kan repa keramiken.

Flatband och avloppsstavar är långa verktyg med spjuthuvuddesign som kan nå upp till 100 meter i ditt rör. De kommer inte heller att skada din keramik som andra verktyg. Vattenbaserade verktyg använder vattenkraft för att tvinga täppan att röra sig. Ett exempel på detta skulle vara en blåsa som man fäster på en trädgårdsslang. När vattnet byggs upp, skapar det tryck, vilket tvingar vattnet genom blåsan och in i röret. En fördel med denna metod är att den är mer miljövänlig än starka kemikalier som kan hamna i vattenförsörjningen.

Luftbaserade verktyg använder samma princip som de vattenbaserade verktygen. Luftbaserade verktyg tvingar luft genom röret för att attackera täppan. Denna metod kan dock sätta press på lederna i ditt rör, så använd dessa försiktigt.

Om allt annat misslyckas finns det rörmokare av en anledning. Sök efter en rörmokare om du är osäker på någon av dessa metoder, eller om du försökt utan resultat. Du kan vara säker på att få jobbet gjort med en rörmokare!

Behöver du städhjälp vid flytten? Tveka inte att kontakta bäst flyttstäd i Umeå redan idag!