Rengöring diskmaskin – Tips för en renare disk

Som ett serviceföretag får vi ständigt frågan ”Varför diskar inte min diskmaskin bättre”. När vi diagnostiserar  ”dålig rengöring” klagomål de viktigaste saker vi vill veta:

Diskmaskinens hemligheter – Rengöring av diskmaskin

  • Är vattnet varmt nog?
  • Använder du ett bra diskmedel?
  • Använder du en sköljtillsats?
  • Hur laddar du maskinen?

1) Vattentemperatur

De flesta tillverkare rekommenderar minst 50 grader för diskmaskinen att påbörja rengöringsprocessen, 60 för att ta bort matrester och 70 för att sanera och ta bort bakterier. I restauranger ökar de diskmaskinstemperaturen till 80 grader för att uppfylla hälsokraven. Konsumenter som missförstått dessa krav har lett till problem att förstå varför hushållsdiskmaskinen inte diskar så rent som man önskat.

2) Använd bra maskindiskmedel

Vi föreslår alltid att du använder ett maskindiskmedel från ett välkänt varumärke. Ett bra maskindiskmedel är alltid värt priset. Så undvik de som är jättebilliga, eller de som påstår att de rengör disken plus allt annat i huset. Om du är osäker, fråga dina grannar och vänner vad de använder.

När du hittar ett som fungerar för dig håller du fast vid det… även om det kostar mer än andra.

Vissa diskmedelstillverkare erbjuder nu en produkt som kombinerar diskmedel med sköljtillsat. Andra erbjuder ett diskmedel som innehåller en speciellt fettlösande medel. Ytterligare andra är i tablettform eller inneslutet i en plastficka som löses upp.

3) Sköljtillsatser

Detta är något som glöms bort när gratisprovet som följde med diskmaskinen är slut.

Dess uppgift är att göra att vattnet rinner av disken snabbare så att den kan torka snabbare. Utan den skulle det finnas små vattenpärlor på disken i slutet av cykeln. Särskilt glasen skulle få vattenfläckar eller ha gryniga resten. Så om dålig rengöring är ett problem, kontrollera nivån av sköljtillsatsen.

Men kom ihåg att bara tillsätta en eller två droppar i varje maskin. Lite sköljtillsats räcker länge. Så länge att kunderna ofta tycker att det inte har lagts till och skyller på tillsatsen som problemet.

4) Korrekt lastning av din diskmaskin

Slutligen glöm inte att sättet att ladda maskinen drastiskt kan påverka hur väl disken rengörs.

Korrekt laddning kommer att tillåta att vattnet tränga in alla skrymslen och vrår. Försök följande:

  1. Koppar och glas på övre korgen med botten upp
  2. Plattor på bottengallret allt vänt i samma riktning
  3. Skålar i båda gallrena, men alla vända åt samma håll
  4. Bestiken blandade i plastshållaren (knivar, gafflar, skedar tillsammans i alla fack) för att undvika klyftor mellan dem
  5. Stora objekt, till exempel spatlar, fastställa ovanpå gallret

Diskmaskinens effektivitet

Om din diskmaskin har ett mekaniskt problem kan det resultera i dålig rengöring. Allt från lågt vattentryck, trasig pump, inte dränerar helt eller ett igensatt filter kan vara orsaken.

Ta kontakt med ett städföretag Umeå som kan städning!