Hur kan man framgångsrikt rengöra badrumskakel

Vi vill alla att vårt badrumskakel är skinande rent. Det gäller framförallt för företag som tar emot besökare, gäster och kunder. Även hemma är hygienen i badrummet avgörande för din komfort och livskvalitet. Att rengöra badrumskakel gäller inte bara golven utan även väggarna, avställningsytor och duschar. Det betyder att det är ett stort ansvar att ta hand om allt som är kaklat i badrummet.

Olika metoder för att rengöra badrumskakel

Som tur är finns det många olika metoder för att rengöra badrumskakel, klinkers och ytor. Men att lära dig den säkraste och mest effektiva metoden för att ta bort smutsen hjälper dig få till en bra och sanitär städning av badrummet. Fortsätt läsa för att lära dig några av dessa säkra och effektiva rengöringstips för kakel och klinkers samt se våra rekommendationer.

Tips hur du blir av med lagrad smuts och rengöring av kakelplattor

tips på att rengöra badrumskakel

Regelbunden rengöring är det bästa sättet att undvika att smuts bygger upp på ditt kakel och förlänger livslängden på ditt kakel och klinkers. Det finns många rengöringsmedel på marknaden idag som kan användas för att regelbundet rengöra ditt kakel. Vissa av dem är fria från kemikalier, miljövänliga och barnvänliga.

Med tusentals rengöringsprodukter att välja från så är det lätt att bli överväldigad. Om du föredrar en enklare approach kan du helt enkelt använda vanliga rengöringsmedel för att rengöra kakel och klinkers istället. Här är en bra guide du kan referera till när det kommer till att rengöra och sanera ditt kakel.

Det här behöver du för att rengöra badrumskakel på bäst sätt

Kalkborttagningsmedel (t.ex CIF etc.)
Målarrakblad
Tandborste
Fogrengörare (T.ex Fugaproof, eller annat medel specialgjort för fogar)
Varmt vatten

Så här gör du:

  • Spraya på kalborttagningsmedlet rikligt på kakel och klinkers.
  • Låt det verka i fem minuter.
  • Använd ett målarrakblad för att försiktigt skrapa bort avlagringar. Håll bladet snett och dra det med en vinkel över kaklet.
  • Applicera fogrengöringsmedel till fogarna.
  • Låt fogrengöringsmedlet verkar i 10 minuter.
  • Skrubba ordentligt med en tandborste.
  • Skölj av med stora mängder varmt vatten.
  • Upprepa denna procedur varje vecka.

Det är varmt rekommenderat att rengöra och sanera ditt badrums klinkers, kakel och avlastningsytor minst en gång i veckan. Det förebygger fläckar, uppbyggnad av avlagringar, mögeltillväxt och dåliga dofter. Du kan lätt förlänga livslängden på ditt kakel och klinkers genom att implementera denna rengöringsrutin.

Ibland har kaklet ingen återvändo, oavsett hur mycket du rengör så förblir kaklet matt och tråkigt, skadat och till sist oattraktivt. Om det låter som kaklet i ditt badrum är det kanske dags att överväga en badrumsrenovering. Kontakta en lokal och pålitlig städfirma i Umeå som kan hjälpa dig ta hand om detta så kan du inom kort få ett nytt skinande rent badrum.